Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
18:25    |    27/11/2015

Victimele violenței domestice ar putea fi găzduite timp de 48 de ore în locuințe speciale

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) vrea să lanseze până la finalul anului un nou concept de servicii sociale prin care victimele violenței domestice să fie găzduite timp de 48 de ore în locuințe speciale, a declarat, vineri, Ioana Cazacu, secretar de stat, ANES, într-o conferință de presă.

"Până la finalul lui 2015 vrem să lansăm un nou concept de servicii sociale, anume locuințele în regim de urgență, unde victimele vor putea fi găzduite o perioadă de până la 48 de ore. În ultimele două luni am avut ocazia să particip la multe dezbateri în județele din țara noastră, iar autoritățile publice locale au fost extrem de deschise la dezvoltarea acestui tip de servicii, pentru că este nevoie ca măcar la nivelul municipiului reședință de județ să existe locuințe în regim de urgență pentru victimele violenței domestice", a spus reprezentantul ANES, cu ocazia lansării unui call-center pentru victimele violenței domestice.

Ea a precizat că, la nivel mondial, violența ucide mai multe femei decât cancerul.

"Violența ucide mai multe femei decât cancerul. Una din trei femei la nivel mondial, dar și în România, este supusă unei forme a agresiunii fizice. Prin intermediul acestei linii telefonice, ne propunem să rupem tăcerea cu privire la violență, să încurajăm victimele să apeleze la serviciile statului", a subliniat Ioana Cazacu.

Victimele violenței domestice pot apela numărul 0800.500.333, la această linie telefonică operatorii răspunzând non-stop. Aceștia vor direcționa victimele către 42 de echipe de intervenție interinstituționale și multidisciplinare înființate la nivelul celor 41 de județe și al municipiului București.

Linia telefonică a fost înființată în cadrul proiectului START — o viață de calitate în siguranță, derulat de ANES, pentru a preveni și combate violența domestică și traficul de persoane. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready