Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:06    |    29/11/2015

Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi predat Rusiei

Corpul pilotului ucis după doborârea de către aviația turcă a unui avion militar rus săptămâna trecută a fost adus în Turcia și va fi predat Rusiei la solicitarea Moscovei, a declarat duminică premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează Reuters și AFP.

"Corpul pilotului care și-a pierdut viața după încălcarea spațiului aerian (turc) ne-a fost predat la frontiera (siriană) noaptea trecută", a afirmat Davutoglu în cadrul unei conferințe de presă la Ankara, înainte de pleca spre Bruxelles unde urmează să participe la summitul UE-Turcia pe problema migrației.

Un diplomat rus se va deplasa duminică în compania unui reprezentant al armatei turce în regiunea Hatay, la frontiera siriană, unde i se va preda corpul pilotului ucis, a adăugat el.

Corpul neînsuflețit este tratat conform tradiției ortodoxe, a precizat premierul turc.

Davutoglu a afirmat totodată că având în vedere faptul că în Siria acționează coaliții diferite având obiective diferite, incidente similare doborârii avionului rus s-ar putea produce dacă nu există o coordonare și un schimb de informații.

Potrivit Statului Major al armatei ruse, un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susține contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute', înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready