Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
09:18    |    22/06/2016

Hillary Clinton spune că o președinție Trump ar fi 'dezastruoasă' pentru economia americană

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton a declarat marți că, dacă rivalul său republican Donald Trump ar ajunge președinte, acest lucru ar fi un dezastru pentru economia americană, prezicând o "recesiune Trump", relatează Reuters și DPA.

"Nu spun asta ca un dezacord tipic politic — liberalii și conservatorii afirmă că ideilor lui Trump ar fi dezastruoase", a spus Hillary Clinton.

"Economiștii de dreapta, de stânga și de centru sunt cu toții de acord că Trump ne-ar arunca din nou în recesiune", a adăugat ea, într-un discurs susținut la Columbus, în Ohio, un stat-cheie la alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

"Donald Trump a spus că este calificat să fie președinte datorită experienței sale în afaceri. Așa că haideți să vedem ce a făcut pentru afacerile sale: A scris multe cărți despre afaceri. Toate par să se termine la capitolul 11. Imaginați-vă!", a spus Hillary Clinton, făcând referire la Capitolul 11 din Codul Falimentului din SUA.

Ea a mai declarat că Trump, care s-a autodescris drept "rege al datoriei", le-a permis companiilor sale să adune mari datorii și să își declare falimentul, lăsând sute de persoane fără loc de muncă și înlăturând acționarii.

A permite ca și SUA să acumuleze o datorie similară ar însemna alungarea investitorilor și ar putea duce la o catastrofă economică, a adăugat candidata democrată.

În timpul discursului lui Hillary Clinton, Trump a postat pe Facebook: "Sunt regele datoriei. Acest lucru a fost grozav pentru mine ca om de afaceri, dar este rău pentru țară. Am făcut o avere din datorii. Voi repara SUA".

El a mai spus că Hillary Clinton a susținut politici care au dăunat economiei și a subliniat pierderea locurilor de muncă din industria prelucrătoare de când soțul său Bill Clinton a fost președinte în anii '90.

"Cum poate Hillary să conducă economia când ea nu poate nici măcar să trimită e-mail-uri fără a pune întreaga țară în pericol", a mai postat Trump pe Twitter, făcând referire la un scandal privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail private în perioada când ea era secretar de stat.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready