Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
14:45    |    23/06/2016

Prima femeie primar din istoria Romei s-a instalat la Capitoliu

Virginia Raggi, 37 de ani, prima femeie primar al Romei, s-a instalat joi în biroul său din Capitoliu, făcând un apel către locuitorii capitalei italiene să o ajute să le salveze orașul, informează AFP.

Raggi, care face parte din Mișcarea Cinci Stele (populistă), a fost proclamată oficial primar al Romei miercuri, după ce a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor municipale, cu 67,15% din voturi.

Însă, în pofida acestui scor istoric, noua primăriță a Romei și-a avertizat deja concetățenii că nu deține o "baghetă magică" și că va avea nevoie de ei pentru a repune pe făgaș un oraș în pline decrepitudine.

"Ne-a fost lăsat un oraș în ruine, plin de mormane de moloz. Însă eu sunt foarte încrezătoare: vom putea inversa cursul acestei mașini care a fost lansată direct în zid", a promis Virginia Raggi, miercuri seara, la postul Euronews. "Am spus mereu că Roma se va schimba dacă romanii se vor schimba", a insistat ea.

Noul primar al Romei a promis că va combate în primul rând "risipa financiară", care a făcut ca Roma să "piardă mai mult de 1,2 miloane de euro pe an". "Apoi, va trebui să renegociem datoria orașului, care se ridică la 13-16 miliarde de euro", a adăugat ea.

Cele circa trei milioane de locuitori ai Romei, exasperați de starea de delăsare din serviciile publice și a infrastructurii orașului lor, așteaptă de la ea soluții și în ceea ce privește problema transportului public sau cea a ridicării deșeurilor.

Virginia Raggi l-a înlocuit la Capitoliu pe Francesco Tronca, comisarul extraordinar numit de guvernul italian în locul fostului primar Ignazio Marino (centru stânga), care a demisionat în octombrie, după un scandal legat de note de cheltuieli false. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready