Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
09:51    |    24/06/2016

Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi. David Cameron anunță că va DEMISIONA !

Premierul britanic David Cameron a anunțat vineri că va demisiona, transmite Reuters. "Țara are nevoie de o conducere proaspătă", a spus el, adăugând că nu i se pare corect să fie căpitanul care ghidează țara spre următoarea ei destinație. Marea Britanie își pierde mult din puterea politicii sale externe ca rezultat al referendumului privind apartenența la Uniunea Europeană, a estimat si ministrul britanic al afacerilor externe, Philip Hammond, potrivit Reuters.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP și BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane. 
 
Marea Britanie își pierde mult din puterea politicii sale externe ca rezultat al referendumului privind apartenența la Uniunea Europeană, desfășurat joi, a estimat vineri ministrul britanic al afacerilor externe, Philip Hammond, potrivit Reuters.

Până acum, Marea Britanie a acționat pentru menținerea sancțiunilor economice împotriva Rusiei, dar acum hotărârea UE s-ar putea estompa, a avertizat Hammond.

''Nimeni nu își poate imagina că vocea noastră în Uniunea Europeană va avea aceeași greutate ca în prezent'', a declarat șeful diplomației britanice pentru BBC, adăugând că rezultatul referendumului din 23 iunie îl face fericit probabil pe președintele rus Vladimir Putin.

''Presupun că în această dimineață el simte un pic mai puțină presiune și este puțin mai optimist în legătură cu perspectivele obținerii unei relaxări a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană'', a afirmat Philip Hammond. 
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready