Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
14:13    |    24/06/2016

Angela Merkel: Brexit, o lovitură adusă Europei

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat vineri că Brexitul este o "lovitură adusă Europei" și a anunțat că i-a invitat luni, la Berlin, pe președintele francez François Hollande, premierul italian Matteo Renzi și președintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite AFP

''Luăm act cu regret de decizia majorității populației britanice; este o lovitură adusă Europei, o lovitură adusă procesului de unificare europeană'', a estimat Merkel, într-o declarație de presă.

Potrivit DPA, în opinia sa statele membre ale UE trebuie să se abțină de la adoptarea unor decizii rapide în urma votului britanicilor favorabil părăsirii UE.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready