Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
16:53    |    29/06/2016

Scoția este hotărâtă să rămână în Uniunea Europeană, afirmă premierul Nicola Sturgeon la Bruxelles

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a declarat miercuri la Bruxelles că Scoția intenționează să rămână în Uniunea Europeană, în pofida votului Marii Britanii de săptămâna trecută pentru ieșirea din blocul comunitar, relatează Reuters.

După o întâlnire cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, șefa guvernului de la Edinburgh le-a spus jurnaliștilor că 'Scoția este hotărâtă să rămână în UE'.

La rândul său, Martin Schulz a afirmat că 'a ascultat și a luat aminte'.

'A fost o întâlnire pentru a ne informa, pentru a asculta și pentru a lua aminte', a declarat după întrevedere purtătorul de cuvânt al lui Schulz, Armin Machmer, adăugând că Sturgeon și-a prezentat poziția și a descris atmosfera din Scoția după referendum.

De asemenea, șefa guvernului scoțian are programată pentru miercuri după-amiază, la ora 17:00 locală (15:00 GMT), o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul eforturilor sale de menținere a Scoției în Uniunea Europeană după ce referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, s-a încheiat cu victoria taberei pro-Brexit.

Cu toate acestea, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a refuzat să se întâlnească cu premierul scoțian afirmând că 'nu ar fi potrivit'. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready