Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
18:32    |    01/07/2016

Belgia: Facebook câștigă disputa cu autoritatea pentru protecția datelor personale

Autoritatea pentru protecția datelor personale din Belgia a pierdut bătălia juridică cu rețeaua de socializare Facebook, după ce instituția solicitase platformei digitale să nu mai urmărească activitățile online ale acelor utilizatori din Belgia care vizitează pagini Facebook fără a avea cont, scriu Reuters și BBC News.

Potrivit Comisiei pentru protejarea confidențialității din Belgia, Curtea de Apel din Bruxelles a respins cazul motivând că autoritatea națională belgiană pentru protecția datelor personale nu are jurisdicție asupra Facebook Inc, care are sediul european în Irlanda.

Această decizie reprezintă o victorie pentru compania americană care a susținut că numai Comisia pentru protecția datelor din Irlanda are jurisdicție asupra modului în care Facebook folosește informațiile la nivel european.

Facebook a avut discuții cu mai multe autorități europene din domeniul protecției datelor personale pe marginea folosirii datelor utilizatorilor europeni.

Anul trecut, autoritatea din Belgia a reclamat Facebook în justiție, acuzând rețeaua de socializare că încalcă legislația comunitară privind intimitatea prin urmărirea utilizatorilor de internet fără acceptul acestora. Justiția a dat dreptate autorității și a cerut rețelei de socializare să nu mai urmărească utilizatorii care vizitează anumite pagini de Facebook, altfel urmând să plătească o amendă de 250.000 de euro. Cei de la Facebook au făcut apel, însă între timp au transmis că vor respecta hotărârea instanței până la soluționarea apelului. Curtea de Apel din Bruxelles i-a dat dreptate companiei americane.

Decizia de astăzi înseamnă de fapt că cetățenii belgieni nu pot obține protecția vieții private în tribunale și curți de judecată atunci când sunt vizați actori externi, a transmis într-o declarație autoritatea de reglementare din Belgia. ''Prin urmare cetățenii sunt expuși unei încălcări masive a vieții private'', a declarat Willem Debeuckelaere, președintele Comisiei pentru protejarea confidențialității din Belgia. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready