Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
23:45    |    27/07/2016

Papa Francisc: Lumea este în război, dar nu într-un război al religiilor

Lumea "este în război pentru că a pierdut pacea", a apreciat miercuri Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia, precizând că nu este vorba despre un "război al religiilor", relatează EFE și AFP.

"Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea", a declarat Suveranul Pontif în fața jurnaliștilor care îl însoțesc în Polonia.

El a precizat că este vorba despre "un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor". "Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea", a subliniat Sfântul Părinte.

Potrivit acestuia, se vorbește despre "insecuritate, dar adevăratul cuvânt este războiul". Un război "organizat".

Papa s-a referit la preotul în vârstă de 86 de ani care a fost ucis marți în timp ce oficia slujba într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în Normandia (nordul Franței), dar a ținut să amintească și moartea multor nevinovați și nu numai din Europa.

Acest "sfânt preot" este unul, "dar câți creștini, câți nevinovați, câți copii" au fost uciși. "Să ne gândim, de exemplu, la Nigeria", a afirmat Suveranul Pontif.

Referindu-se la Zilele Mondiale ale Tineretului, la care va participa, papa a menționat: "Se spune că tineretul este speranța. Să sperăm că tinerii ne vor spune ceva și ne vor da speranță în acest moment".

Pe aeroportul Cracovia — Balice, la scara avionului papa a fost întâmpinat de președintele Poloniei, Andrzej Duda, de soția acestuia, Agata Kornhauser-Duda, și de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoțiți de doi copii în costume poloneze.

După ce au fost intonate imnurile Vaticanului și Poloniei, papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo.

Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activități în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready