Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
09:35    |    19/08/2016

Turcia dorește să adere la UE către 2023, declară ambasadorul turc la Bruxelles

Turcia vrea să se alăture Uniunii Europene până în 2023, a declarat ambasadorul turc la UE, Selim Yenel, în ediția de vineri a ziarului german Die Welt, citat de DPA.

"Guvernul turc dorește ca țara să adere la UE până în 2023", a afirmat acesta, argumentând că această dată ar corespunde celei de-a 100-a aniversări a Republicii Turce. "Ar fi o culme pentru țara mea să fie membră a UE atunci", a spus diplomatul turc.

Să fie membră a UE "cu drepturi depline" este foarte important pentru Turcia, a spus el, întrucât, pe termen lung, a nu fi membră a comunității europene este inacceptabil pentru țara lui.

Yenel a lansat un apel cancelarului german Angela Merkel și celorlalți politicieni-cheie europeni să vină în Turcia, declarând că aceasta va contribui la susținerea democrației în Turcia în urma loviturii de stat eșuate la mijlocul lunii trecute

Turcia este candidată pentru aderarea la UE încă din 1999, dar progresul spre acest obiectiv este foarte lent.

La începutul lunii august, Austria a cerut încetarea negocierilor cu Ankara de aderare la UE, argumentând că standardele democratice în Turcia nu sunt îndeplinite în urma loviturii de stat eșuate.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready