Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
09:08    |    07/12/2016

OSDO: Armata siriană a cucerit de la rebeli Orașul Vechi din Alep

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat miercuri că armata siriană a preluat controlul asupra tuturor sectoarelor din Orașul Vechi din Alep (nord), aflat până acum în mâinile rebelilor, informează Reuters.

Armata a început de marți să pătrundă în Orașul Vechi, parte a unei ofensive rapide în urma căreia rebelii au pierdut circa două treimi din sectorul estic, aflat sub asediu, în ultimele două săptămâni.

Marți, OSDO anunțase că alte cinci cartiere ale rebelilor din orașul sirian Alep, aflate în districtul-cheie Chaar, au fost recucerite de trupele regimului de la Damasc, care controla deja peste 70% din acest bastion al insurgenților.

Cartierele Chaar, Awwad, Jouret Awwad, Karml al-Jabal și Karm al-Beik, care se află în partea centrală a sectorului estic al orașului Alep, au fost cucerite de regimul de la Damasc

De la începutul ofensivei armatei siriene și a milițiilor aliate, la 15 noiembrie, menită să recucerească sectorul estic al orașului Alep, pe care l-a pierdut în 2012, regimul de la Damasc i-a alungat pe rebeli dintr-o serie de cartiere, prin bombardamente distrugătoare.

Insurgenții, depășiți de forțele aeriene ale regimului, sunt în prezent cantonați în zona sudică a sectorului estic al orașului Alep, cu mii de familii prinse în capcană.

Peste 50.000 de civili au fugit din estul orașului Alep în zonele guvernamentale, de la începutul acestei ofensive care s-a soldat până acum cu sute de morți.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready