Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
00:42    |    28/02/2017

Donald Trump anunță o creștere substanțială a bugetului apărării

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis luni o creștere substanțială a bugetului destinat apărării și a celui pentru infrastructură, iar pentru asigurarea acestei creșteri urmează să fie diminuate cheltuielile în alte domenii, informează agențiile AFP și Reuters.

'Vom face mai mult cu mai puține resurse și vom face guvernul eficient și responsabil', a spus Trump în timpul unei reuniuni cu guvernatorii. Vorbind despre un buget 'pentru securitate națională', liderul de la Casa Albă a asigurat la această întâlnire că își va respecta 'promisiunea de a proteja americanii'.

Bugetul pe anul în curs 'va include o creștere istorică a cheltuielilor Apărării' pentru a ne 'reconstrui' armata, a insistat Trump.

El a menționat că în discursul pe care-l va susține marți în fața Congresului va vorbi și despre planurile sale privind infrastructura. Trump a subliniat de asemenea că, pe lângă armată și lucrările de infrastructură, va propune o creștere substanțială și a fondurilor alocate siguranței publice.

'Veți afla mai multe mâine seară', a spus el despre acest discurs pe care-l descrie drept 'un eveniment major, un mesaj pentru lume despre forța și determinarea Americii în aceste vremuri periculoase'.

În timp ce președintele vorbea la întâlnirea cu guvernatorii, un oficial de la Casa Albă a confirmat că bugetul apărării al SUA va fi suplimentat cu circa 54 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creștere de aproximativ 9% față de bugetul de anul trecut și va fi obținută prin reducerea bugetelor altor domenii, inclusiv printr-o diminuare considerabilă a ajutoarelor financiare oferite altor state.

'Cele mai multe dintre agențiile federale își vor vedea în consecință bugetul diminuat', a mai spus acest oficial când a fost întrebat despre informațiile din presă ce fac referire la o scădere a bugetului Departamentului de Stat și a agenției pentru protecția mediului.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready