Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
11:08    |    27/03/2017

Mike Pence: Trump este hotărât să clădească ''o pace durabilă'' în Orientul Mijlociu

Vicepreședintele american Mike Pence a reiterat duminică angajamentul asumat de președintele Donald Trump care a promis să clădească "o pace durabilă" în Orientul Mijlociu, transmite EFE.

"Președintele Trump este hotărât să clădească o pace durabilă în Orientul Mijlociu", a declarat Pence într-un discurs la Conferința anuală a principalului grup de susținere a intereselor Israelului în SUA, Comitetul Americano-Israelian de Activități Politice (AIPAC), care se desfășoară la Washington în perioada 26-28 martie. "Președintele Trump se implică în găsirea unei soluții echitabile" la conflictul dintre israelieni și palestinieni, a subliniat Pence, care a insistat că "trebuie să existe compromisuri" de ambele părți.

Totuși, Pence a avertizat că SUA "nu vor compromite niciodată securitatea Statului Israel". "Sprijinul SUA la adresa securității Israelului este la un nivel record. Angajamentul nostru față de apărarea Israelului nu este negociabil, nici acum, nici altă dată", a subliniat vicepreședintele american. În acest context, Pence a promis că noua ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, se va asigura că "Națiunile Unite nu vor mai fi folosite niciodată ca un for de la care să se lanseze atacuri împotriva Israelului". În același timp, Pence a făcut din nou aluzie la promisiunea electorală a lui Trump de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie polemică deoarece și palestinienii doresc ca Ierusalimul să fie capitala viitorului lor stat.

Pence s-a referit și la Iran, țară pe care a calificat-o drept "stat lider în patronarea terorismului" și a acuzat că "ayatollahii din Iran recunosc fățiș că-și doresc să distrugă Israelul". Vicepreședintele american a amintit că, "în timpul mandatului președintelui Donald Trump, SUA nu vor permite ca Iranul să dezvolte armament nuclear", "o promisiune solemnă" pe care Trump a făcut-o Israelului și întregii lumi.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready