Paris
London
New York
Thursday, 26 April, 2018
Last Update 22:45
15:55    |    08/05/2017

Putin îl îndeamnă pe Macron să "depășească neîncrederea reciprocă"

Președintele rus Vladimir Putin a lansat luni un apel către noul președinte ales al Franței, Emmanuel Macron, îndemnându-l să "depășească neîncrederea reciprocă" pentru a combate împreună "amenințarea tot mai mare din partea terorismului și a extremismului violent", relatează AFP.

"Cetățenii francezi v-au încredințat să conduceți țara într-o perioadă dificilă pentru Europa și pentru întreaga comunitate internațională", scrie președintele rus într-un mesaj de felicitare publicat pe site-ul Kremlinului.

"În aceste condiții, este deosebit de important să depășim neîncrederea reciprocă și să ne unim forțele pentru a asigura stabilitatea și securitatea internaționale", i-a scris Putin lui Macron, adăugând că fenomene precum terorismul și extremismul destabilizează regiuni întregi.

Președintele rus s-a declarat pregătit să conlucreze cu Emmanuel Macron în mod "constructiv" în probleme "bilaterale, regionale și globale' în interesul popoarelor din Rusia și Franța, conform TASS.

Potrivit EFE, deși nu a recunoscut în mod oficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care a fost primită de Putin la Moscova în luna martie, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, la 23 aprilie.

Mai multe atacuri cibernetice împotriva staff-ului de campanie al lui Macron au fost atribuite hackerilor ruși, mai scrie aceeași agenție de presă.

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obținut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Franța, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready