Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
13:21    |    01/07/2017

Afișe anti-catolice la Roma, după ce un important cardinal a fost pus sub acuzare pentru abuzuri sexuale

Mai multe afișe anti-catolice anonime au apărut vineri în cartierul Trastevere din Roma, la o zi după ce unul dintre cei mai importanți cardinali ai Vaticanului a fost pus sub acuzare pentru multiple abuzuri sexuale în Australia, țara sa natală, relatează DPA.

Deși afișele, conținând imagini blasfemice, cu conținut sexual explicit, nu oferă niciun indiciu cu privire la autorii lor, faptul că acestea au fost amplasate în spatele unor geamuri de sticlă în spațiile destinate oficial anunțurilor publicitare din tramvaie sugerează că acestea nu au fost neautorizate.

Amplasarea acestor afișe neobișnuite survine în urma anunțului făcut joi potrivit căruia cardinalul George Pell, trezorierul Vaticanului, a fost nevoit să își ia concediu temporar pentru a apărea în fața justiției din țara sa natală, unde este acuzat de abuzuri sexuale.

Prelatul catolic cu cel mai înalt rang din Australia, care a fost anchetat la Roma de poliția australiană în octombrie anul trecut, a fost pus sub acuzare joi pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii în Australia.

Potrivit comisarului adjunct australian Shane Patton, cardinalul în vârstă de 76 de ani trebuie să se prezinte pe 18 iulie la prima înfățișare la tribunalul din Melbourne (sud-estul Australiei).

Tot în acest an, însă în februarie, pe străzile din Roma au apărut zeci de postere neautorizate, criticând atitudinea agresivă a Papei Francisc față de adversarii săi din cadrul Bisericii. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru amplasarea acestora, însă se crede că la originea respectivei inițiative s-ar fi aflat unele grupuri ultra-conservatoare.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready