Paris
London
New York
Monday, 28 May, 2018
Last Update 22:31
12:37    |    06/07/2017

World Vision România: Rata mortalității materne în țara noastră - mai mare decât media UE

Rata mortalității materne în România este de peste două ori mai mare față de media Uniunii Europene, țara noastră ocupând primul loc în UE în privința sarcinilor și avorturilor la minore, ceea ce indică atât lipsa educației pentru sănătate, cât și accesarea redusă a serviciilor de planning familial, arată Fundația World Vision România, într-un comunicat remis miercuri presei.

Fundația World Vision România, compania farmaceutică MSD România și Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei au organizat, în cursul acestei săptămâni, "Women Health Medical Launch", un eveniment pentru medicii de familie din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui, în cadrul proiectului "Mame pentru viață. Viață pentru mame", program de reducere a mortalității materne în țara noastră.

Potrivit comunicatului, peste 100 medici de familie din cele trei județe au participat, în cadrul proiectului, la cursuri de e-learning dezvoltate pe platforma EDU-CNSMF. Cele trei cursuri vizează aspecte actuale și bune practici în îngrijirea gravidei de către medicii de familie. Un al patrulea curs este destinat instruirii la distanță a asistenților medicali.

Cu acest prilej, World Vision România a lansat aplicațiile de telefonie mobilă pentru asistenta gravidei și pentru calendarul menstrual.

"Aplicațiile de telefonie mobilă clasică sunt soluții simple, eficiente, de tip sms alert, care informează femeile vulnerabile în privința calendarului de accesare a serviciilor medicale, gratuit, în perioada sarcinii. A doua aplicație, 'Calendarul ovulației' este, la rândul ei, o metodă necesară, simplă și utilă de identificare a perioadelor fertile la femei, în scopul prevenirii sarcinilor nedorite și avorturilor", a declarat managerul proiectului, Cornelia Paraschiv Scărlătescu.

Proiectul implementat în România de World Vision se derulează pe o perioadă de trei ani în județele Vâlcea, Dolj și Vaslui și se adresează unui număr de 15.000 de femei cu vârste între 15 și 40 de ani din 30 de comunități rurale.

"Nicio mamă nu trebuie să moară dând viață!" este obiectivul acestui program, care dezvoltă un model inovativ de servicii integrate pentru reducerea cazurilor de mortalitate maternă, prin prevenirea sarcinilor nedorite și prin susținerea accesului la servicii medicale de calitate prenatale și maternale.

Proiectul 'Mame pentru viață. Viață pentru mame' are o valoare de 500.000 de dolari și a fost câștigat de World Vision pentru România ca parte a unui grant global MSD for Mothers, precizează comunicatul.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready