Paris
London
New York
Sunday, 27 May, 2018
Last Update 22:31
10:02    |    06/07/2017

Trump denunță în Polonia "comportamentul destabilizator" al Rusiei și cere statelor NATO să își respecte obligațiile financiare

Președintele american Donald Trump a denunțat joi, la Varșovia, 'comportamentul destabilizator' al Rusiei și acțiunile Coreii de Nord, precizând totodată că a sosit momentul ca toate țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să își respecte obligațiile financiare, relatează Reuters, AFP și DPA.

Într-o conferință de presă cu președintele polonez Andrzej Duda, Trump a mai afirmat că SUA colaborează cu Polonia și cu ceilalți aliați ai lor pentru a contracara 'acțiunile Rusiei' și 'comportamentul său destabilizator'.

El i-a mulțumit lui Duda pentru găzduirea a 5.000 de militari americani și pentru sprijinul Poloniei pentru NATO.

"Alianța solidă cu Polonia rămâne esențială în descurajarea conflictelor și în garantarea că un război între marile puteri nu va mai lovi niciodată Europa", a spus Trump.

De partea cealaltă, Duda a spus că SUA sunt serioase în privința securității aliatului său Polonia.

"Ne considerăm parteneri loiali care cooperează în legătură cu o serie de chestiuni, inclusiv securitatea", a afirmat președintele polonez la conferința de presă cu Trump de la Castelul Regal din Varșovia.

"Am sentimentul că SUA sunt serioase în ceea ce privește securitatea Poloniei", a adăugat el.

În privința Coreii de Nord, Donald Trump a declarat că statele trebuie să demonstreze public Phenianului că acțiunile sale nu pot rămâne fără consecințe.

"Fac apel la toate națiunile să combată această amenințare globală și să arate public Coreii de Nord că există consecințe ale comportamentului său extrem, extrem de rău", a spus Trump.

El a mai atras atenția că va aborda cu fermitate amenințarea reprezentată de Coreea de Nord și că SUA iau în considerare câteva 'lucruri destul de severe' în privința Phenianului, dar că nu trasează linii roșii.

"Este rușinos că ei se comportă în acest fel, dar comportamentul lor este foarte periculos, așa că trebuie făcut ceva", a afirmat liderul de la Casa Albă.

Răspunzând unei întrebări despre scandalul declanșat de înregistrarea video realizată ca o farsă în care el atacă CNN, Trump a afirmat că postul de televiziune a luat acest lucru 'mult prea în serios'.

Trump se află joi într-o vizită la Varșovia, în Polonia, unde participă, în calitate de invitat special, și la Summitul "Inițiativei celor Trei Mări" (Baltică — Adriatică — Neagră), înainte de a lua parte la Summitul G20 din Germania, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Hamburg.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready