Paris
London
New York
Monday, 23 July, 2018
Last Update 19:53
00:27    |    11/08/2017

Aproape jumătate dintre germani consideră ''știrile false'' o amenințare la adresa democrației

Aproape jumătate dintre adulții germani consideră așa-numitele ''știri false'' ca o amenințare serioasă la adresa democrației, dar mai mult de jumătate nu cred că știrile cu informații false sunt ceva nou, relatează DPA.

Opiniile a 2.000 de persoane cu vârste peste 18 ani au fost colectate de agenția de sondare a opiniei publice YouGov prin sondaje online efectuate la sfârșitul lunii mai și difuzate joi.

Știrile false sunt dezinformare intenționată prin intermediul știrilor tradiționale mass-media și a site-urilor de socializare care are ca scop atragerea atenției și influențarea opiniei publice.

Un total de 48% dintre persoanele intervievate consideră știrile false ca fiind o amenințare, în timp ce 54% au afirmat că întotdeauna au existat știri false.

Între timp, 38% consideră că este foarte probabil ca știrile false să aibă un rol major în campania pentru alegerile legislative din Germania, care se vor desfășura pe 24 septembrie.

Sondajul a dezvăluit că germanii sunt mai degrabă sceptici că mass-media îi va informa corect despre campania pentru alegeri.

Cercetarea mai relevă cu numai 35% dintre subiecții intervievați se simt ''informați corect și cuprinzător despre evenimente politice din Germania'' de către mass-media. Numai 28% au afirmat că au încredere în mass-media de stat, procent mult mai scăzut față de cel al încrederii în poliție sau în Curtea Constituțională.

Iar procentul persoanelor care au încredere în organizațiile mass-media private a fost chiar și mai mic, ajungând la 11%, se arată în sondaj.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready