Paris
London
New York
Sunday, 22 July, 2018
Last Update 19:53
17:49    |    07/09/2017

ONU: Sărăcia și marginalizarea îi împing pe tinerii africani spre extremismul violent

O combinație periculoasă de sărăcie, marginalizare și guvernare slabă îi împinge pe tinerii africani spre extremismul violent, a atras joi atenția Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), conform DPA.

Percepția asupra violenței statului și abuzului de putere reprezintă deseori impulsul decisiv în decizia de aderare la grupări extremiste, au descoperit cercetătorii ONU după ce au intervievat aproape 500 de tineri africani care s-au alăturat voluntar organizațiilor extremiste, printre care al-Shabaab și Boko Haram.

Conform studiului, recruții sunt deseori tineri care au acumulat frustrări și au fost neglijați încă din copilărie și au avut puține perspective economice și șanse mici la o participare civică semnificativă.

Peste 70% dintre recruți au spus că unele acțiuni ale guvernului, inclusiv uciderea sau arestarea unei rude sau a unui prieten, i-au determinat să se alăture unei grupări extremiste.

"Vulnerabilitatea Africii la extremismul violent se adâncește", a spus directorul pentru Africa al PNUD, Abdoulaye Mar Dieye.

"Mai mult de jumătate din populație trăiește sub limita sărăciei, inclusiv mulți dintre tinerii în posturi slab calificate. Este urgent nevoie de o mai mare concentrare a ajutorului asupra provocărilor de securitate", a adăugat Dieye.

Recrutările în Africa au loc mai curând la un nivel local, prin contacte directe, decât în mediul online, așa cum se întâmplă în alte regiuni, a precizat PNUD.

Nivelul scăzut de educație a jucat de asemenea un rol, conform studiului.

Deși mulți dintre respondenți au spus că s-au alăturat unei grupări extremiste din motive religioase, mai mult de jumătate au recunoscut că înțeleg puțin sau nu înțeleg nimic din textele religioase sau din interpretările acestora.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready