Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
23:23    |    23/09/2017

Bombardiere americane au zburat în apropierea costelor nord-coreene (Pentagon)

Bombardiere americane au zburat sâmbătă în apropierea coastelor Coreii de Nord pentru a transmite un "mesaj clar" Phenianului ale cărui provocări și ambiții nucleare au declanșat furia președintelui Donald Trump, a informat Pentagonul, citat de AFP.

"În extremitatea nordică a zonei demilitarizate, un avion american sau un bombardier a survolat în largul coastelor nord-coreene, în secolul 21, subliniind cât de serios luăm în considerare comportamentul periculos al Coreii de Nord", a scris purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

Escalada verbală între președintele american și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a atins un nou vârf la sfârșitul săptămânii, Donald Trump afirmând despre cel din urmă că este un "nebun", în timp ce regimul de la Phenian a anunțat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.

În acest context, a insistat Dana White, "misiunea reprezintă o demonstrație a determinării americane și un mesaj clar că președintele dispune de numeroase opțiuni militare pentru a face față oricărei amenințări".

"Suntem pregătiți să utilizăm toată paleta capacităților noastre militare pentru a apăra Statele Unite și aliații noștri", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready