Paris
London
New York
Wednesday, 17 April, 2024
Last Update 20:20
20:32    |    15/10/2017

Rex Tillerson despre Coreea de Nord: Diplomația va continua 'până când va cădea prima bombă'

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, șeful diplomației americane asigurând că 'aceste eforturi diplomatice vor continua până când va cădea prima bombă', informează duminică agențiile Reuters și EFE.

Tillerson a făcut aceste afirmații în timpul unei emisiuni la postul CNN și a minimalizat totodată mesajele postate de Trump pe Twitter, în care acesta îi transmitea că își pierde vremea încercând să negocieze cu 'Micul Om-Rachetă', referire la liderul nord-coreean, Kim Jing Un.

Trump 'mi-a transmis clar să continui eforturile diplomatice', a precizat duminică secretarul american de stat.

Declarațiile sale survin în contextul relatărilor despre un posibil nou test nord-coreean cu rachetă, care ar putea fi efectuat înainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud și SUA care încep săptămâna viitoare.

Ar putea fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, a cărei rază de acțiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenințat că o va lansa spre teritoriul american Guam, în Pacific.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready