Paris
London
New York
Wednesday, 21 November, 2018
Last Update 13:42
23:21    |    26/11/2017

Raiduri aeriene ruse: Cel puțin 34 de civili uciși în estul Siriei (OSDO)

Cel puțin 34 de civili, între care 15 copii, au fost uciși duminică în Siria în atacuri ale aviației ruse asupra unui sat controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în estul țării, a anunțat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Raidurile aeriene, efectuate în zori, au vizat satul Al-Chafah, pe malul de est al fluviului Eufrat, în provincia Deir Ezzor, unde aviația rusă susține o ofensivă a regimului de la Damasc pentru a prelua controlul în teritorii aflate încă sub controlul jihadiștilor, menționează OSDO.

'Combatanții SI se retrag în general din calea luptelor' traversând fluviul în direcția malului de est, unde se află satul Al-Chafah, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

După o ascensiune în 2014 și cucerirea unor vaste teritorii în Siria și Irak, SI s-a retras în ultimele sale redute de la granița din aceste două țări.

Declanșat în 2011 după represiunea demonstrațiilor pașnice împotriva regimului de la Damasc, conflictul din Siria a devenit mai complex pe parcursul anilor, cu implicarea unor țări străine și a grupurilor jihadiste, pe un teritoriu din ce în ce mai fragmentat.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready