Paris
London
New York
Wednesday, 17 April, 2024
Last Update 20:20
20:03    |    06/12/2017

Iranul avertizează că decizia lui Trump va provoca o 'nouă Intifada'

Iranul a denunțat miercuri decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și a avertizat că această decizie ar putea provoca "o nouă Intifada", sau revoltă palestiniană, informează AFP.

Ministerul Afacerilor Externe de la Teheran a denunțat într-un comunicat "o provocare și o decizie nechibzuită din partea SUA (...) care va duce la o nouă Intifada și va împinge la comportamente mai radicale și prin urmare la furie și violență".

Decizia lui Trump este "o încălcare clară a rezoluțiilor internaționale", a adăugat MAE iranian într-un comunicat, care apreciază că Ierusalimul este "o parte integrantă a Palestinei".

"Iranul condamnă acest demers cu putere și cere comunității internaționale, țărilor influente și în special țărilor musulmane să împiedice aplicarea acestei decizii a SUA, de pe urma căreia beneficiază doar regimul sionist, pentru a păstra stabilitatea în regiune", se mai menționează în comunicat.

La 28 septembrie 2000, o vizită controversată a șefului dreptei israeliene Ariel Sharon pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est a provocat începerea celei de-a doua Intifade împotriva ocupației israeliene. Prima Intifadă a izbucnit în decembrie 1987.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready