Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
20:18    |    19/02/2018

Turcia avertizează că va lupta cu forţele siriene dacă intră în Afrin să ajute YPG

Ministrul turc de externe a avertizat luni că armata turcă va lupta cu orice forţă guvernamentală siriană ce intră în provincia Afrin din nord-vestul Siriei pentru a-i proteja pe combatanţii kurzi din YPG (Unităţile de Apărare a Poporului), informează Reuters.

"Dacă regimul intră acolo pentru a curăţa de (combatanţii) PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi YPG, nu e nicio problemă", a spus Mevlut Cavusoglu, referindu-se la militarii loiali preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
    
"Dar dacă vine să apere YPG, atunci nimic şi nimeni nu ne poate opri şi nici pe soldaţii turci", a adăugat el într-o conferinţă de presă în timpul unei vizite în capitala Iordaniei Amman.
    
Miliţiile aliate guvernului sirian vor intra în regiunea Afrin în câteva ore, a informat luni mass-media de stat din Siria, după anunţul unui acord pentru a ajuta forţele kurde să-i respingă pe soldaţii turci.

Turcia a lansat o operaţiune luna trecută împotriva kurzilor sirieni YPG în Afrin, pe care îi consideră terorişti. AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready