Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
00:54    |    04/03/2018

Vladimir Putin promite 'victorii strălucitoare' pentru Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, aproape sigur că va fi reales la scrutinul din 18 martie, a participat sâmbătă la un miting electoral la Moscova şi a promis în discursul său 'victorii strălucitoare' pentru Rusia, consemnează AFP.

'Vrem ca ţara noastră să strălucească şi să privească spre viitor, pentru copiii şi nepoţii noştri (...) vom face tot ce putem pentru ca ei să fie fericiţi', a spus liderul de la Kremlin în faţa a zeci de mii de simpatizanţi.

'Nimeni nu va face acest lucru în locul nostru. Iar dacă îl facem, deceniul următorul şi întregul secol al XXI-lea vor fi marcate de victoriile noastre strălucitoare', a completat Putin.

Acest miting este primul la care el a luat parte de la începutul unei campanii electorale în care liderul de la Kremlin a refuzat deocamdată să participe la dezbateri televizate.

Conform sondajelor, niciunul dintre contracandidaţii săi nu trec de 8%, printre aceştia numărându-se vedeta de televiziune apropiată de opoziţia liberală Ksenia Sobceak şi comunistul Pavel Grudinin. Principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, nu poate candida din cauza unei condamnări penale, pe care el o consideră motivată politic, şi a lansat un apel la boicotarea scrutinului.

Intenţiile de vot pentru Vladimir Putin sunt estimate de sondaje la circa 70%, dar o mare necunoscută este rata prezenţei la vot.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready