Paris
London
New York
Wednesday, 16 January, 2019
Last Update 09:41
10:00    |    30/04/2018

MTI: Péter Szijjártó: Preşedintele Austriei a trecut pe partea lui George Soros şi a imigranţilor

Afirmaţia aparţine ministrului ungar de externe, ca o reacţie la un interviu acordat de preşedintele federal austriac, Alexander Van der Bellen, săptămânalului politic "Profil". Potrivit publicaţiei, Van der Bellen îl apără pe George Soros, care a fost deja la el în vizită, la Hofburg, potrivit MTI, citata de Rador.

Preşedintele federal a subliniat că Austria trebuie să treacă de partea preşedintelui francez Emmanuel Macron şi nu pe partea ţărilor Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, V4).

"Ţările Grupului de la Vişegrad nu oferă nimic interesant pentru Europa, cu toate cu au politicieni deosebit de inteligenţi, înţelegând prin asta şi pe Viktor Orbán", a spus Van der Bellen. În opinia sa, Geroge Soros este reprezentantul societăţii civile, este un filantrop care a sprijinit cu mai multe milioane universităţile şi ONG-urile aflate în slujba democraţiei. Mulţi cred - aşa cum crede şi miliardarul - că Europa se confruntă cu probleme demografice şi este nevoită să accepte migraţia, a mai spus preşedintele Austriei, el adăugând că, în opinia sa, integrarea imigranţilor este esenţială, deoarece, în caz ,contrar această problemă va avea reprecusiuni peste 10-20 de ani.

Adică, ei trebuie să aibă acces la o educaţie corespunzătoare şi la un loc de muncă potrivit, şi trebuie făcut mai mult mai ales pentru copii, menţionează ziarul amintit. Ministrul ungar de externe susţine că preşedintele Austriei greşeşte, deoarece "George Soros nu îi reprezintă pe cetăţenii europeni, ci pe imigranţi, şi mai ales ţine cont de propriile sale interese". Aşa sunt speculanţii financiari, a mai spus Péter Szijjártó, subliniind: "Guvernul ungar va apăra Ungaria faţă de "George Soros şi aliaţii săi, care lasă în urma lor imigranţi, haos şi distrugeri".

Oficialul ungar a mai menţionat că Alexander Van der Bellen doreşte o Austrie invadată de imigranţi, de care "va trebui să dea socoteală în faţa alegătorilor austrieci". "Guvernul ungar doreşte edificarea viitorului ţării bazată pe familiile maghiare care trăiesc în pace şi securitate, şi nu pe migraţie", a mai precizat Péter Szijjártó. Hotnews

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready