Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
08:59    |    09/05/2018

Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul afectează industria aeronautică

Decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul şi a restabili sancţiunile împotriva Teheranului reprezintă o ameninţare la adresa ordinii mondiale, scrie miercuri ziarul chinez controlat de stat China Daily, citat de agenţia dpa.

Anunţul lui Trump, care a fost de asemenea criticat de aliaţii europeni ai Washingtonului, riscă să deschidă o cutie a Pandorei, notează ziarul.

"Eforturile anterioare în realizarea neproliferării nucleare ar fi risipite şi speranţele de ieşire din crize similare prin dialog şi negocieri, precum problema nucleară în Peninsula Coreea, ar putea fi tăiate", mai scrie ziarul.

Trump a anunţat de asemenea marţi că secretarul de stat american Mike Pompeo s-a dus în Coreea de Nord pentru a pregăti un viitor summit între preşedintele SUA şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Kim a făcut o vizită surpriză în oraşul din nord-estul Chinei Dalian luni şi marţi pentru a se întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping, pentru consultări înaintea summitului cu Trump. Kim şi-a repetat angajamentul de a lucra la denuclearizarea Peninsulei Coreea, în timp ce Xi a spus că el sprijină dialogul dintre Phenian şi Washington.

China Daily, care este adesea considerat drept portavocea guvernului chinez, a avertizat că în ordinea internaţională nu este loc pentru "purul egoism" al Statelor Unite şi că doctrina lui Trump "America First" (America, înainte de toate) riscă să izoleze cea mai mare economie a lumii. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready