Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
15:02    |    30/05/2018

Emmanuel Macron îl va primi pe Benjamin Netanyahu pe 5 iunie la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron îl va primi marţi, 5 iunie, la Paris, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care va efectua de asemenea o vizită în Germania săptămâna viitoare, pe fondul divergenţelor legate de dosarul nuclear iranian, relatează AFP.

Benjamin Netanyahu a fost deja primit la Palatul Elysee pe 10 decembrie. De atunci, cei doi lideri şi-au exprimat dezacordul cu privire la decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian, o decizie criticată de Franţa şi Germania, dar salutată de Israel.

Decizia unilaterală a Washingtonului de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat numeroase critici internaţionale. Inaugurarea Ambasadei SUA la Ierusalim, pe 14 mai, a declanşat numeroase proteste în teritoriile palestiniene. Mai mult de 60 de palestinieni au fost ucişi de focuri de armă israeliene în timpul ciocnirilor din Fâşia Gaza.

Premierul francez Edouard Philippe a anulat pe 23 mai o vizită în Israel şi teritoriile palestiniene, programată pentru 31 mai şi 1 iunie, invocând "motive de agendă internă legate de activitatea guvernamentală". Edouard Philippe urma să inaugureze împreună cu Benjamin Netanyahu, la 1 iunie, la Ierusalim, o serie de manifestări destinate să stimuleze relaţiile culturale şi ştiinţifice dintre cele două ţări.

Sosirea premierului Netanyahu la Paris va permite lansarea oficială a acestor manifestări organizate în zeci de oraşe din cele două ţări până în noiembrie.AGERPRES



 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready