Paris
London
New York
Tuesday, 19 February, 2019
Last Update 01:25
10:24    |    15/06/2018

Papa Francisc cere să nu fie lăsaţi în voia valurilor cei care fug din calea foamei

Papa Francisc a cerut vineri ''să nu fie lăsaţi pradă valurilor cei care îşi lasă ţară lipsită de pâine şi dreptate'', în timpul unei audienţe vineri cu reprezentanţi ai Federaţiei Maestri del Lavoro din Italia, relatează EFE.

În discursul său, papa Francisc a subliniat ca sfaturile evanghelice ne învaţă "pe noi şi pe întreaga lume să nu-i lăsăm în voia valurilor pe cei care fug din calea foamei şi a războiului".

Sfântul părinte a insistat că trebuie combătută iluzia că "de la masa bogată a celor puţini, plouă pentru toţi cu bunăstare".

Papa Francisc a atras atenţia că există multă persoane "care sunt excluse de la procesul economic" şi care "suferă, copleşiţi de violenţe şi războaie, sau de degradarea mediului înconjurător".

"Cât de mulţi, oprimaţi de marginalitatea la care au fost obligaţi, suferă de lipsa de perspective pozitive pentru viitor", a subliniat el.

Suveranul pontif a lansat în încheiere un apel pentru ca întreaga lume să nu rămână "pasivă şi indiferentă la slăbiciunea şi suferinţa care afectează atâtea persoane". AGERPRES 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready