Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
22:00    |    23/02/2019

Nicolas Maduro anunţă ruperea relaţiilor diplomatice cu Columbia

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a anunţat sâmbătă că guvernul său a rupt relaţiile cu Columbia şi va expulza diplomaţi columbieni după ce statul vecin a sprijinit eforturile opoziţiei de a aduce ajutoare umanitare în ţară, relatează Reuters şi AFP.

"Am ajuns la capătul răbdării, nu mai putem suporta ca teritoriul să fie folosit pentru atacuri împotriva Venezuelei. De aceea, am decis să rup toate relaţiile politice şi diplomatice cu guvernul columbian fascist ai cărui ambasadori şi consuli au 24 de ore să părăsească Venezuela. Afară, oligarhi!", a declarat Maduro la un miting al susţinătorilor săi din Caracas.

Violenţe au izbucnit la frontiera dintre cele două ţări sâmbătă, când patru camioane au încercat să forţeze trecerea în Venezuela, susţinute de mulţimea care cere trecerea liberă a ajutorului umanitar trimis în principal de Statele Unite.

Soldaţii şi poliţiştii venezueleni au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa protestatarii, rănind în jur de zece persoane pe podurile Simon Bolivar şi Santander, care leagă oraşele San Antonio şi Urena în Venezuela, de Cucuta, în Columbia.AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready