Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
20:47    |    23/02/2019

Kim Jong Un către Mike Pompeo: Copiii mei nu trebuie să trăiască cu povara armelor nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus secretarului de stat american Mike Pompeo că nu doreşte ca toată viaţa copiii săi să trăiască cu povara armelor nucleare, a declarat sâmbătă un fost ofiţer CIA, relatează Reuters.

Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii personale rare în timpul unei vizite a secretarului de stat Mike Pompeo la Phenian în aprilie anul trecut cu scopul organizării primului summit istoric între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump în iunie în Singapore, a declarat fostul oficial CIA, Andrew Kim, au informat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap şi ziarul Wall Street Journal.

Înainte de a se retrage din Agenţia Centrală de Informaţii, Andrew Kim a înfiinţat Centrul de Misiune Coreea al CIA în aprilie 2017 şi l-a însoţit pe Mike Pompeo - care era pe atunci directorul CIA - la Phenian anul trecut.

"Sunt tată şi soţ. Şi am copii", a afirmat Andrew Kim citându-l pe liderul nord-coreean, întrebat de Pompeo dacă este dispus să pună capăt programului său nuclear.

"Şi nu vreau ca toată viaţa lor copiii mei să poate povara armelor nucleare. Acesta a fost răspunsul lui", a afirmat vineri Andrew Kim în timpul unei prelegeri la Asia Pacific Research Center din cadrul Universităţii Stanford.

Fostul ofiţer al CIA a declarat că liderul nord-coreean şi-a exprimat dorinţa puternică de a îmbunătăţi legăturile cu Statele Unite pentru a stabili o relaţie de încredere între cele două ţări, despre care el a spus că este necesară pentru a pune capăt programului de arme nucleare.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat sâmbătă din Phenian la bordul unui tren special către Vietnam, unde se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump, a informat agenţia rusă Tass.

Potrivit unei surse diplomatice, trenul blindat a plecat din capitala nord-coreeană la ora 17:00 locală şi urmează să ajungă în Vietnam via China.

Kim Jong Un şi Donald Trump urmează să se întâlnească pentru al doilea summit miercuri şi joi la Hanoi.AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready