Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
21:15    |    06/04/2012

Dyed eggs and Easter cake at the MTR Palm Sunday Fair

The Romanian Peasant Museum is hosting the Palm Sunday Fair this weekend, with over 170 craftsmen from all over the country brining to Bucharest dyed eggs, folk costumes, cozonac and honey, clay pots and mugs and many other objects.

“Friday to Sunday, the Romanian Peasant Museum is hosting the Palm Sunday Fair, where all sorts of craftsmen from all over the country can be encountered (…). Visitors will also be able to taste the goodies brought to the fair, such as gingerbread, honey, cozonac, plum brandy, wines, jams or cakes,” one of the organizers of the fair told Agerpres.

Bucharesters will be able to buy dyed eggs for prices ranging between 9 and 30 lei, cozonac for 30 lei, gingerbread and candy for 2 to 5 lei, home made cakes for 40 lei a kilo, wines, brandy, apple, pear, sour cherry juice, honey, and many others.

The Palm Sunday Fair will be open until Sunday, April 8, between 10 am and 6 pm, tickets cost 6 lei for adults and 3 lei for students and pensioners.

 

Ouă încondeiate şi cozonaci, la Târgul de Florii de la MŢR

 

Muzeul Ţăranului Român găzduieşte la Târgul de Florii, în aceste sfârşit de săptămână, peste 170 de meşteri din toate zonele ţării care au adus la Bucureşti de la ouă încondeiate până la costume populare şi de la cozonaci şi miere până la oale şi căni din lut.

"De vineri până duminică, Muzeul Ţăranului Român găzduieşte Târgul de Florii, unde vor putea fi întâlniţi meşteri din toate din toate zonele ţării începând de la olari şi cioplitori în lemn până la iconari şi rudari. În cadrul târgului vor putea fi văzute şi cumpărate ouă încondeiate, cozonaci, covoare, icoane şi multe alte obiecte. Vizitatorii vor putea, de asemenea, să deguste din bunătăţile aduse la târg cum ar fi turta dulce, mierea, cozonacii, ţuica, vinurile, dulceţurile sau prăjiturile", a declarat pentru Agerpres unul dintre organizatorii târgului, Simona Hobincu, muzeograf la Muzeul Ţăranului Român.

Bucureştenii care în week-end vor trece pe la Muzeul Ţăranului Român vor putea cumpăra ouă încondeiate la preţuri cuprinse între 9 şi 30 de lei, checuri la 15 lei, cozonaci cu 30 de lei, turtă dulce şi acadele la preţuri cuprinse între 2 şi 5 lei, în funcţie de mărime, dulceţuri de afine, vişine, căpşuni, cireşe la 10 lei, prăjituri de casă la 40 de lei kilogramul, covrigi la şase lei şirul, vinuri cu preţuri care pleacă de la 10 lei şi merg până la 40 de lei, rachiuri cu preţuri de la 20 până la 50 de lei sau chiar sticle cu coniac vechi de 12 ani la 60 de lei, dar şi sucuri şi siropuri de mere, de pere, de vişine, kurtos kalacs, miere de albine, ierburi de leac ori mâncăruri de post.

Târgul de Florii va fi deschis până duminică, 8 aprilie, între orele 10,00 şi 18,00, preţul biletelor fiind de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready