Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
01:14    |    26/08/2014

Final de stagiune cu celebra soprană Felicia Filip, la Teatrul de Vară Ethos din Arad

Directorul Centrul Cultural Județean Arad, Ana Maria Dragoș, a anunțat luni că pe scena Teatrului de Vară Ethos au fost invitați să evolueze și în această vară artiști ai elitei scenelor românești și internaționale, între care și celebra soprană Felicia Filip, fiecare dintre serile de spectacol urmând să fie onorate de prezența a sute de spectatori.

"Acordurile finale ale stagiunii estivale 2014 vor fi marcate de tradiționala Gală de operetă, programată pentru seara de miercuri, 27 august, începând cu orele 20.30. Cu acest prilej, Ethosul românesc evocat în acest sezon pe scena Teatrului de Vară va primi o conotație deosebită, prin interpretarea măiastră a uneia dintre marile voci ale României, soprana Felicia Filip", a declarat, pentru Agerpres, Ana Maria Dragoș.

Potrivit acesteia, în cadrul Galei de operetă, Felicia Filip va evolua avându-l alături pe tenorul Andrei Lazăr, solist al Operei Naționale Române din București, în acompaniamentul ansamblului arădean "Strauss Modern", sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.

Soprana Felicia Filip va oferi publicului arădean un regal de melodii celebre din operete și musical precum "Sânge vienez", "Văduva veselă", "Omul de la Mancha", "My fair lady", "Contesa Maritza", interpretate în limba română, repertoriul ales de marea interpretă urmând să fie întregit de minunate arii și melodii alese de tenorul Andrei Lazăr, dar și de piese orchestrale selectate cu precădere din creația muzicală românească.

"Gala de operetă va fi moderată de maestrul Tiberiu Soare, muzician de excepție, apreciat și în această postură de către melomanii români. Prezentările sau prefațările concertelor de la ultima ediție a Festivalului Internațional 'George Enescu' l-au adus în prim plan de data aceasta și în calitate de moderator, dovedind o amplă și solidă cunoaștere a fenomenului muzical sub toate fațetele lui", a spus Ana Maria Dragoș.

În preambulul Galei de operetă, marți seară, cu începere de la ora 19.00, tot în spațiul Teatrului de Vară Ethos, se va juca un spectacol pentru copii, prelucrare muzicală și scenică a operei "Don Pasquale" de Donizetti, în interpretarea artiștilor Operei Comice pentru Copii din București.

"Configurând în mod simbolic un arc peste timp, Teatrul de Vară Ethos din Arad trăiește și continuă să palpite în inimile arădenilor constituindu-se într-un loc de întâlnire sub cerul liber între trecut, prezent și viitor", a conchis Ana Maria Dragoș.

Cea de-a doua stagiune estivală a Teatrului de Vară Ethos va încununa suita de evenimente cultural-artistice de excepție pe care Consiliul Județean Arad, împreună cu Centrul Cultural Județean, le-au oferit pe parcursul acestei veri tuturor arădenilor.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready