Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
21:56    |    04/11/2014

Al Bano și Romina Power susțin miercuri un concert la Sala Palatului

Bine-cunoscutul cuplu muzical al anilor '80 Al Bano și Romina Power va susține un concert miercuri seară, la Sala Palatului din București, cei doi cântând pentru prima oară împreună în România după 15 ani de la divorț și la aproape două decenii de când au renunțat la a mai împărți scena.

Șlagărele care i-au făcut celebri — ''Ci Sara'', "Liberta", "Dialogo", "Acqua di mare", "Sharazan" și hitul "Felicita" — vor fi cântate în show-ul ''Al Bano featuring a special guest — Romina Power''.

Dacă în 7 mai 2014 Al Bano concerta singur la Sala Palatului, în această toamnă el va avea un invitat special, pe Romina Power, cei doi urcând împreună pe scenă, uniți de muzică.

''Discuțiile pentru acest proiect au început toamna trecută și iată că în cele din urmă s-au finalizat. Cel mai iubit cuplu al anilor '80 s-a reunit și vine și la București. Pe 5 noiembrie, visul unei generații se va împlini: 'Felicita' va fi cântat live de Romina Power și Al Bano pe scena Sălii Palatului'', declară organizatorii evenimentului, Project Events.

Romina Power a acceptat să cânte din nou împreună cu fostul său soț, pe 17 și 18 octombrie 2013 având loc la Moscova primele concerte ale acestora după împăcare.

"După tot ce s-a întâmplat, este totuși tatăl copiilor mei și bărbatul pe care l-am iubit și este important să lăsăm în urmă vechile sentimente de ranchiună", ar fi spus Romina Power, potrivit unei reviste din presa internațională.

La rândul lui, Al Bano a declarat: ''Am trăit împreună cu Romina o perioadă excepțională''. Celebrul cuplu și-a unit destinele în 26 iulie 1970 iar din căsătoria lor au rezultat patru copii: Ylenia, Yari, Cristel și Romina Iolanda. Cuplul s-a destrămat în 1999, divorțul celor doi fiind provocat de dispariția fiicei lor Ylenia, în 1994, în SUA.

Al Bano, pe numele său adevărat Albano Carrisi, s-a născut în anul 1943 într-un mic sat din Italia. Când a împlinit 17 ani a pornit spre Milano și a început să lucreze, banii strânși trimițându-i acasă. Într-o bună zi a aflat că Adriano Celentano caută tinere talente și s-a dus să-și încerce norocul. A fost remarcat de Celentano și a fost reținut printre colaboratori. În 1965 este trimis de același Celentano la concursul de preselecție pentru San Remo, unde o întâlnește pe Romina.

Actrița și cântăreața Romina Francesca Power s-a născut în Los Angeles (California) pe 2 octombrie 1951, fiind fiica unor celebri actori. După divorțul părinților, pleacă împreună cu mama și sora ei, Taryn, inițial în Mexic, apoi se stabilesc în Italia. Urmează un colegiu bun în Anglia și este din ce în ce mai interesată de muzică. Va cânta la chitară și începe să compună muzică italiană. În film își face debutul la 14 ani, cu rolul Stella din filmul "Menage all'italiana", unde joacă alături de celebrul (pe atunci) actor italian Ugo Tognazzi. În 1968 filmează alături de cel ce-i va deveni soț (1970), Albano Carrisi, și cu care va forma un cuplu muzical celebru în întreaga lume.

În 1982, cei doi câștigă premiul al II-lea la San Remo cu un cântec ce va face ocolul lumii: ''Felicita''.

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready