Paris
London
New York
Saturday, 06 March, 2021
Last Update 01:02
21:38    |    16/04/2015

Sala Mare a Teatrului Național București inaugurată sâmbătă, cu spectacolul "Înșir'te mărgărite"

Sala Mare a Teatrului Național București (TNB) va fi inaugurată sâmbătă, cu spectacolul "Înșir'te mărgărite", după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric, informează un comunicat al TNB.

"Inaugurarea noii Săli Mări a TNB marchează încheierea lucrărilor de reabilitare și deschiderea în totalitate a TNB pentru public, urmând ca, în vară, să fie deschis și Amfiteatrul în aer liber, cel de-al șaptelea spațiu de joc din clădirea reabilitată și modernizată", se precizează în documentul citat.

Proiectul de reabilitare și consolidare a clădirii TNB a durat patru ani și este finanțat de Guvernul României și de Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei, costurile totale ale acestuia fiind în jur de 65 milioane de euro.

În martie 2011, în cel de-al doilea mandat de manager al TNB deținut de Ion Caramitru, începe propriu-zis acest proiect. Prima parte a presupus îndepărtarea unei structuri de beton de aproximativ 1.500 tone, care fusese adăugată în 1983 și care încărcase clădirea, afectându-i structura de rezistență.

Teatrul de Operetă "Ion Dacian", Centrul Național al Dansului și Muzeul Național de Artă Contemporană, care au funcționat pentru o perioadă de timp în această clădire, își găsesc spații noi de lucru.

Pe toată perioada reconstrucției, teatrul a funcționat continuu, prezentând spectacole în cel puțin una dintre sălile sale.

Prima nouă sală inaugurată a fost Sala Mică, pe 9 octombrie 2012, urmată de Sala Media, în decembrie același an, "Sala Pictură", pe 4 octombrie 2013, Sala Studio, pe 11 octombrie 2013, și Sala Atelier, pe 3 noiembrie 2013.

Cu o existență de peste 150 de ani, Teatrul Național "I.L.Caragiale" este una dintre cele mai prestigioase instituții teatrale din România.

Prima clădire a Teatrului Național din București (1852-1944) a fost cea din Calea Victoriei, pe locul unde astăzi este Hotelul Novotel. La începuturi a purtat denumirea de Teatrul cel Mare (1852-1864), iar din 1875, cea de Teatru Național.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready