Paris
London
New York
Monday, 01 March, 2021
Last Update 01:02
21:02    |    07/01/2016

TNB: Spectacolul "Recviem" de Matei Vișniec deschide seria premierelor din 2016

Teatrul Național din București deschide seria premierelor din 2016 cu spectacolul "Recviem" de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Dabija, după ce a încheiat anul 2015 cu premiera shakespeariană "Visul unei nopți de vară" în regia lui Petrică Ionescu.

"Teatrul Național din București susține teatrul românesc, contemporan și clasic, iar Matei Vișniec este unul dintre vârfurile teatrului românesc contemporan", a declarat miercuri, pentru Agerpres, Ion Caramitru, managerul TNB.

Spectacolul "Recviem" va avea premiera oficială pe 22 ianuarie, în prezența autorului.

"Recviem" are un regizor de marcă, Alexandru Dabija, și o distribuție aproape exclusiv din oameni tineri, din generația cea mai tânără a teatrului românesc care nu este angajată la Național, dar care colaborează cu Teatrul Național. Sunt peste 20 de tineri care sunt angrenați în acest spectacol", a subliniat Caramitru.

Matei Vișniec deschide, de asemenea, și seria Conferințelor TNB din acest an, pe 17 ianuarie, la Sala Atelier, de la ora 11,00, tema propusă fiind "Teatru și jurnalism (influențe reciproce)".

Primele reprezentații din 2016 ale celor două noi spectacole sunt programate la TNB pe 6 ianuarie — "Visul unei nopți de vară", la Sala Mare, de la ora 19,00, și pe 15 ianuarie — "Recviem", la Sala Studio, de la ora 20,00.

Schimburile culturale ale Teatrului Național din București vor continua și în 2016. Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Chișinău va fi prezent pe 20 și 21 ianuarie cu două spectacole de succes — "Casa de pe graniță" de Slawomir Mrozek și "Filumena Marturano" de Eduardo de Filippo, urmând ca TNB să joace la Chișinău, în luna martie, a amintit Caramitru.
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready