Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
22:09    |    22/02/2016

Spectacolul "Cosi fan tutte" de Mozart, în premieră la Opera Națională București

Spectacolul "Cosi fan tutte" de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia britanicului John Fulljames, va fi prezentat în premieră pe scena Operei Naționale București pe 27 februarie, de la ora 19,00, informează un comunicat al ONB.

Realizată în co-producție cu Opera Garsington din Marea Britanie, montarea operei "Cosi fan tutte" este rezultatul unui cooperări internaționale din ce în ce mai des întâlnită la nivel mondial datorită oportunităților artistice și de producție fără precedent pe care le oferă, precizează ONB.

Premiera va beneficia de participarea solistei invitate Andreea Soare (rolul Fiordiligi), soprană ce a făcut parte și din distribuția de la Opera Garsington și care colaborează frecvent cu Opera din Paris. Dirijor este Adrian Morar.

"În primul rând, am fost atras de muzica lui Mozart, care surprinde precis vârtejul emoțional în care sunt prinși cei patru îndrăgostiți, pe măsură ce descoperă pentru prima dată iubirea și devin neputincioși în fața unor forțe pe care nu le pot controla. În plus, sunt atras de salturile magice ale operei de la formalitatea ei. Într-un cadru perfect simetric din punct de vedere al formei, sunt dezlănțuite forțe ale hazardului. Observăm astfel că simetria reprezintă doar o fațadă, un pretext, iar dedesubt se află ceva lipsit de ordine, întunecat", spune regizorul, citat în comunicat.

Din distribuția spectacolului fac parte Andreea Soare, Oana Andra, Lucian Corchiș, Cătălin Țoropoc, Cristina Eremia, Vicențiu Țăranu.

John Fulljames este regizor asociat la Royal Opera House "Covent Garden" din Londra, a fost co-fondator și director artistic al The Opera Group. Printre producțiile sale recente se numără "Ascensiunea și căderea orașului Mahagonny" de Kurt Weill și Bertolt Brecht, "Orfeu și Euridice" de C. W. Gluck, "La donna del lago" de Gioachino Rossini (la Royal Opera House din Londra); "Nabucco" de Giuseppe Verdi (la Opera de Lorraine, Nancy); "Quartet" de Luca Francesconi (la Royal Opera House din Londra și în Rouen); "Juliette ou la Cle des songes" de Bohuslav Martinu (la Opera din Bremen); "La clemenza di Tito" de Wolfgang Amadeus Mozart (la Opera North și la Nancy).

Următoarele reprezentații ale spectacolului "Cosi fan tutte" vor avea loc pe 28 februarie și 7 aprilie.

Distribuția spectacolului din 28 februarie va fi Simona Neagu (Fiordiligi), Maria Jinga (Dorabella), Andrei Lazăr (Ferrando), Daniel Filipescu (Guglielmo), Florina Ilie — invitată (Despina), Iustinian Zetea (Don Alfonso).

Bilete pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Operei Naționale București sau online, de la tickets.operanb.ro.
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready