Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
23:14    |    03/09/2012

Sports tragedy: Alin Popa, strongest man in the country, drowns. Friends thought he was joking

One of the strongest men in Romania was found dead by divers at the bottom of a lake in Satu Mare, after two days of searches. Popa, 34, died Saturday in a ski jet accident. In recent years, Popa could easily pull a truck full of wood and lift a car with passengers inside. He ranked among the first in several Strongest Man contests. The athlete was married and his wife was expecting. The woman miscarried when she learnt that her husband died.

Witnesses say the 140 kilo athlete, who was 1.85 cm tall, was riding a ski jet and at a certain point cried for help. His friends, on the beach, thought he was kidding because they knew he was well trained. It was only after Alina disappeared that they realized he had drowned.

His body was taken out of the water by divers on Monday. Satu Mare police opened an investigation into the case. They are waiting for the autopsy results to find out the exact cause of death.

Popa was very proud that in June, after years of efforts and hard training he had managed to win the title of “Strongest man in Romani.” Since 2008, he was on the podium at all powerlift competitions he took part in.

His friends fear that his heart, overworked from all the competitions, gave in. The news of his death was badly received by his wife, who was pregnant. The woman miscarried after learning that her husband had died. On September 24, they would have celebrated their one year wedding anniversary.

 

 

Drama in sport: Alin Popa, cel mai puternic om din tara, a murit inecat. Prietenii au crezut ca glumeste

 

Unul dintre cei mai puternici români a fost găsit mort de scafandri pe fundul unui lac de agrement din judeţul Satu Mare, după două zile de căutări. Maramureşeanul Alin Popa, de 34 de ani, a murit sâmbătă, în urma unui accident cu skijetul. În ultimii ani, Alin Popa trăgea cu uşurinţă un camion plin cu lemne şi putea să ridice o maşină cu tot cu pasageri. El s-a clasat pe locuri fruntaşe la mai multe concursuri Strongest Man. Sportivul era căsătorit şi împreună cu soţia sa aşteptau un copil. Când a aflat că soţul ei a murit, femeia a pierdut sarcina.

Martorii povestesc că sportivul care cantarea 140 de kilograme la 1,85 de metri se afla pe un ski-jet pe lacul de agrement "Apa", din Satu Mare, iar la un moment dat, a strigat după ajutor. Prietenii acestuia, aflaţi pe plajă, au crezut că este vorba de o glumă pentru că îl ştiau bine antrenat şi nu au sărit după el. Abia după ce Alin a dispărut în apă şi-au dat seama, cu groază, că prietenul lor s-a înecat.

Abia luni, sportivul a fost scos la suprafaţă de către scafandri. Poliţiştii din Satu Mare au deschis o anchetă în acest caz. Ei aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a afla cauza exactă a morţii.

Cel mai probabil, i s-a facut rau, spun socati amicii lui, mai ales ca il stiau un excelent inotator.

Alin Popa era mandru ca, dupa ani de eforturi si antrenamente epuizante, reusise sa castige in iunie, la Bucuresti, titlul de "Cel mai puternic om din Romania". Din 2008 si pana anul acesta, a fost pe podium la fiecare competitie de powerlift la care a participat.

Prietenii lui se tem ca inima lui, suprasolicitata dupa atatea concursuri, a cedat. De alcool nici nu poate fi vorba: nu pusese gura pe bautura de 10 ani. Straniu este insa si ultimul mesaj al tanarului. Inainte de tragedie, Alin, care parca a presimtit ceva, a postat pe Facebook o rugaciune. Cel mai greu a primit vestea mortii sotia lui, care era si insarcinata. Când a aflat că soţul ei a murit, femeia a pierdut sarcina. In 24 septembrie, ar fi implinit un an de casatorie.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready