Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
16:46    |    21/10/2012

MARŞ pentru Basarabia. Un imens tricolor uman a fost plimbat duminică prin Capitală

Un imens tricolor uman a fost plimbat duminică prin Capitală. Îmbrăcaţi în culorile naţionale, câteva sute de oameni s-au întâlnit în faţa Guvernului României şi au pornit în marş spre Piaţa Operei. Mitingul a urmărit sensibilizarea clasei politice româneşti şi prezentarea unui „Pact pentru Basarabia", care va fi dat spre semnare tuturor candidaţilor la alegerile din 9 decembrie.

Manifestaţia a fost organizată de Platforma Civică “Acţiunea 2012”. Unioniştii au propus spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Susţinerea prin discursuri publice a necesităţii unirii, sprijinirea companiilor din România şi din Republica Moldova pentru extinderea activităţii pe întreg spaţiul celor două state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt câteva dintre solicitările a peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora. Candidaţii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop: www.pactbasarabia.ro.

Potrivit organizatorilor, la marş au participat 3000 de oameni, însă jandarmii au estimat prezenţa la 400 de participanţi.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready