Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
17:04    |    17/02/2013

Corlăţean: Avem o problemă cu ambasadorul în Finlanda. Va fi chemat la Bucureşti

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a anunţat sâmbătă că îl va chema la Bucureşti pe Ambasadorul României în Finlanda, Cătălin Avramescu, pentru a discuta "modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor" ţării. Cătălin Avramescu, a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, a declarat, sâmbătă seară, ministrul de Externe.

"Avem o problemă pe care o voi clarifica foarte rapid, pentru că îl voi invita pe domnul ambasador să vină puţin acasă să discutăm modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor României", a afirmat Titus Corlăţean, la Antena 3.

Referindu-se la activitatea ambasadorului Avramescu, ministrul a spus că nu are "semnale încurajatoare profesional".

"Finlanda este o capitală importantă. Avem şi părţi bune, dar avem şi dificultăţi, mai avem conaţionali de-ai noştri care generează nişte reacţii din partea finlandezilor, mai e o atitudine constantă, în ultima vreme totuşi nu atât de vizibilă, pe chestiunea legată de Schengen, or o astfel de capitală trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice şi de acolo mi-au venit cel puţin câteva chestiuni care m-au uimit profesional", a relatat şeful diplomaţiei române.

Corlăţean s-a declarat "uimit" că a primit o cerere din partea ambasadorului de renunţa la comunicarea pe cifru.

" O cerere din partea ambasadorului de a renunţa la comunicarea pe cifru, de exemplu, m-a uimit . Înseamnă că nu are obiectul muncii şi nu are ce face şi nu are ce scrie - în orice capitală europeană pot apărea lucruri pe care nu le dai în clar, pe infogramă, le dai pe un cifru - şi atunci are o mare problemă profesională. O altă chestiune care iarăşi m-a uimit: s-a opus la trimiterea ataşatului de muncă din partea Guvernului României. Ministerul Muncii a decis că trebuie să fie un om acolo, aşa cum există şi în alte capitale europene, care să se ocupe de reinserţia socială, de cooperarea cu autorităţile respective. Nu avea competenţa să îndrăznească să se opună la aşa ceva", a mai spus Corlăţean.

Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale înainte de a deveni ambasador în Finlanda.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready