Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
02:31    |    24/02/2013

Strat de zăpadă record - doi metri la Bâlea Lac, unde riscul de avalanşă este însemnat

Turiştii amatori de senzaţii tari se pot bucura în acest week-end de un strat record de zăpadă, de doi metri, la peste 2.000 de metri altitudine, în Masivul Făgăraş, la Bâlea Lac, unde există singurele construcţii de gheaţă din România - un hotel, o biserică şi trei igluu-uri -, dar unde există un risc însemnat de producere de avalanşe, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5, conform meteorologilor.

Cei care urcă la Bâlea Lac trebuie să se aştepte nu doar la zăpadă din belşug, dar şi la frig. Ziua, maxima poate ajunge la maximum minus 3 grade Celsius, iar noaptea la minus 11 grade Celsius. Cei care se vor caza în iglu sau în Hotelul de Gheaţă vor suporta temperaturi de maximum minus 2 grade, conform proprietarilor.

Pentru a urca la Bâlea Lac cu telecabina, turiştii trebuie să achite un bilet de 30 de lei de persoană. Telecabina funcţionează zilnic, între orele 9,00 şi 17,00 şi este pornită dacă există minimum zece persoane.

Turiştii pot ajunge în zona Bâlea (judeţul Sibiu) cel mai uşor cu maşina proprie, nefiind curse regulate cu autobuzul. Astfel, în această perioadă, se poate face accesul de pe DN1 (E 68), apoi pe DN7C Transfăgărăşanul, doar până la Bâlea Cascadă. De aici, Transfăgărăşanul este închis circulaţiei, iar accesul până la Bâlea Lac, pe o distanţă de 3.700 de metri, se face doar cu transportul pe cablu şi numai dacă sunt favorabile condiţiile meteo.
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready