Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
17:00    |    22/03/2013

ANSVSA: Turkey meat suspicion was baseless

The suspicion concerning possible antibiotic residues in turkey meat from Romania was baseless, Vladimir Manastireanu, the interim president of the National Sanitary Veterinary and Food Safety Authority (ANSVSA), stated on Thursday.

“The investigation proved that the processor respected the European Commission’s regulations and the Romanian sanitary veterinary legislation on turkey farms,” Manastireanu pointed out.

The alert on turkey meat containing antibiotics found in Germany was issued on March 12 by the European Commission, veterinary antibiotic which exceeded normal levels being found in fried turkey meat whose origin was Romania, an ANSVSA communiqué shows. The origin of the product was a company in Brasov and the product was sold in June 2012 in Romania and three EU member states.

 

ANSVSA: Suspiciunea referitoare la carnea de curcan nu a fost fondată

Suspiciunea referitoare la posibile reziduuri de antibiotic în pieptul de curcan provenit de România nu a fost fondată, a declarat, joi, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

'În urma anchetei s-a dovedit că procesatorul a respectat reglementările Comisiei Europene şi legislaţia românească sanitară veterinară privind creşterea curcanilor', a precizat Mănăstireanu.

Inspectorii sanitari veterinari au anunţat, în 13 martie, că au început controlul la o fermă producătoare de carne de curcan, în urma unei notificări primite de la autorităţile din Germania cu privire la existenţa unei cantităţi de carne de curcan provenită din România în care s-au găsit reziduuri de antibiotic.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready