Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
16:56    |    14/04/2013

Vinurile românești, premiate la Bordeaux

Trei vinuri românești au luat două medalii de aur şi una de argint la concursul Challenge International du Vin, care s-a desfășurat la începutul lunii aprilie, în zona viticolă Bordeaux, informeaz Pro Tv

Vinurile sunt produse de casa de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, citat de agerpres.ro, băuturile câștigătoare sunt un Sauvignon Blanc, un Chardonnay şi un cupaj de Fetească Albă, Chardonnay, Sauvignon Blanc şi Pinot Gris. Acestea au fost premiate cu Medalia de Aur pentru Sauvignon Blanc 2011, Medalia de Aur pentru Onoare 2011 şi Medalia de Argint pentru Chardonnay 2011.

În cadrul competiției din acest an, desfășurate între 5 și 6 aprilie, la Bourg et Blaye (regiunea Bordeaux), au intrat 4.360 de vinuri, din 28 ţări, iar rezultate finale au fost făcute publice astăzi. Challenge International du Vin este cel mai vechi concurs internațional de vinuri din lume.

Prima ediție a avut loc în 1976, a primit aprobarea oficială a Comunității Europene în 1986 şi certificare ISO în 2009. Concursul se desfășoară conform reglementărilor „Codului International de Practici Oenologice pentru Vie şi Vin”, iar anual, juriul care degustă fiecare vin este unul mixt, format din viticultori, oenologi, distribuitori şi consumatori.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready