Paris
London
New York
Saturday, 22 June, 2024
Last Update 13:59
12:44    |    28/05/2013

Guinness World Records: Romania are CEL MAI MARE STEAG din lume. Are lungimea de 330 metri si cantareste 5 tone

România are în mod oficial cel mai mare drapel din lume, record mondial omologat luni de reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS. Cel mai mare steag din lume a fost desfasurat pe Aerodromul Clinceni: are o lungime de 330 de metri, o latime de 220 de metri si cantareste cinci tone. Drapelul  a fost cusut de două femei care au depus o muncă titanică.

"Precedentul record a fost în 2010, în Liban, şi a avut în jur de 65.000 de metri pătraţi. Astăzi, Antena 3, în numele României, a prezentat acest steag, despre care pot confirma că măsoară 79.290 de metri pătraţi. Felicitări România", a concluzionat reprezentantul Guinness Book.

"Ştiu cât de dificil a fost să se pună laolaltă toate bucăţelele din care a fost făcut acest drapel uriaş. Vreau să mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale, care a pus umărul ca acest eveniment să aibă loc şi, cu atât mai mult vreau să vă mulţumesc şi să vă felicit cu cât să ai un record mondial e un lucru special, dar să ai şi un record care se bazează pe un simbol naţional este cu atât mai bine", a afirmat premierul Victor Ponta, la evenimentul organizat de postul tv Antena 3.

El a relatat că a remarcat o "redeşteptare a identităţii naţionale" în România, stat membru al Uniunii Europene care, în opinia sa, "are nevoie de simboluri şi de încredere".

"De fiecare dată când vorbim cu străini despre România, ne spun că avem o ţară frumoasă, bogată, o ţară mult mai bună decât o vedem noi, dar că nu avem încredere în puterea noastră ca ţară şi ca popor de a ne lua soarta de fiecare dată în propriile mâini. Cred că asemenea iniţiative care ne reunesc în jurul simbolurilor naţionale sunt extrem de bune", a apreciat Victor Ponta.

El a subliniat că este important ca românii, atunci când văd un tricolor, să simtă că aparţin aceleiaşi naţiuni.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a arătat că Armata României a sprijinit demersul de a realiza cel mai mare drapel, arătând că militarii români poartă la inimă şi în suflet tricolorul şi că simbolul naţional este şi al Armatei Române.

"Întodeauna militarul român când pleacă la bătălie are în suflet drapelul. Am aici un grup de bravi ostaşi români care s-au întors ieri din Afganistan şi care acolo, în cel mai periculos loc din lume, au avut în piept şi la suflet drapelul, au plecat de acasă cu gândul să apere demnitatea României şi au făcut-o cu drapelul în mână şi în suflet. (...) Drapelul românesc flutură astăzi în cele mai importante locuri din lume, la ONU, la Parlamentul European, la Comisia Europeană, la Secretariatul General al NATO de la Bruxelles. Drapelul României trebuie să fluture pe fiecare instituţie din această ţară şi fiecare român trebuie să respecte acest simbol care reprezintă demnitatea României", a punctat Duşa.

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca, odată cu dobândirea acestui record, drapelul României va flutura cu mult mai multă responsabilitate în judeţele Harghita şi Covasna, subliniind că şi aici tricolorul "trebuie să fie la el acasă".

Directorul fabricadesteaguri.eu: Eu mă pricep la făcut steaguri

Directorul fabricadesteaguri.eu, Adrian Dragomir, a vorbit la Antena 3, din studioul tv amplasat pe platforma Dinner în the sky, despre visul de a realiza un cel mai mare steag din lume.

"Am propus ideea asta mai multor instituţii. După acţiunea de la 1 decembrie anul trecut am găsit un parteneriat bun şi am lucrat umăr la umăr cu Antena 3. Am găsit colaborare la toate nivelurile: tehnic şi comunicare", a declarat directorul fabricadesteaguri.eu, Adrian Dragomir.

Adrian Dragomir le-a răspuns şi celor care au criticat această acţiune sub pretextul că "puteau folosi aceşti bani pentru altceva".

"Eu mă pricep la făcut steaguri. Dumneavoastră la partea de promovare, la prezentarea unor realităţi, la unit oameni. (...) Dacă fiecare dintre noi, la nivel micro, ţine să îşi facă treaba bine, nu o să ne fie ruşine să ieşim în faţă cu un steag", a mai spus directorul fabricadesteaguri.eu.

Cel mai mare steag din lume, de 79.000 metri pătraţi, a fost cusut de două femei

Cel mai mare drapel din lume, care a condus România în cartea Recordurilor, a fost cusut de două femei care au depus o muncă titanică.

"Acest steag de 79.000 metri pătraţi a fost cusut de două femei. Înseamnă peste 160 km de cusătură şi, evident, că cele două femei care au cusut drapelul sunt  românce", a spus Radu Tudor, în ediţia de luni a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready