Paris
London
New York
Sunday, 16 June, 2019
Last Update 20:21
21:07    |    30/05/2013

Prinţul Charles, din nou în România

Prinţul Charles a aterizat, joi după-amiază, la ora 14.15, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, de unde a plecat spre Micloşoara, judeţul Covasna, la domeniul contelui Kalnoki Tibor, unde va fi găzduit peste noapte.

Prinţul Charles a ajuns, joi, în jurul orei 17.00, la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde este găzduit de familia contelui Kalnoky, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse locale.

Potrivit surselor citate, Prinţul Charles va fi găzduit peste noapte la reşedinţa contelui Kalnoky Tibor.

Sursele citate au mai declarat că moştenitorul coroanei britanice va înnopta, vineri, în satul Valea Zălanului (judeţul Covasna), unde deţine două proprietăţi, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles a ajuns, joi, în jurul orei 14.00, cu o cursă charter privată, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, el fiind întâmpinat de directorul aeroportului, Peti Andras, şi de oficialităţi de la ambasada britanică. Aeronava privată a venit de la Londra, Prinţul Charles fiind preluat de la aeroport de o maşină a oficialităţilor britanice.

De la aeroportul mureşean, Prinţul Charles a plecat spre Micloşoara, în judeţul Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde înnoptează de obicei când vizitează România.

Vineri, prinţul este aşteptat să facă o vizită privată în localitatea mureşeană Archita, din comuna Vânători.

Primarul localităţii, Mihai Vasile Todoran, declara corespondentului MEDIAFAX că, din informaţiile pe care le deţine, moştenitorul coroanei regale a Marii Britanii nu se va întâlni cu autorităţile locale, fiind vorba despre o vizită privată.

"Prinţul Charles vine, din câte ştiu, în vizită privată. Urmează să viziteze în satul Archita clădirea fostului cămin cultural, care a fost retrocedată şi apoi concesionată de la Consistoriul Evanghelic de o rudă a sa, care a renovat-o. Din câte am înţeles, ar urma să se consulte cum să o compartimenteze, întrucât se doreşte ca acolo să funcţioneze fundaţia care se ocupă de activităţile prinţului în toată Transilvania", spunea Todoran.

În cursul vizitei private, Prinţul Charles ar urma să meargă şi la Viscri.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate. Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready