Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
18:00    |    26/07/2013

"Safari Park Adventure Bucovina" într-o fostă unitate militară

Judeţul Suceava ar putea avea un parc de aventuri până în 2015, după ce ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a vizitat, vineri, zona şi a promis susţinerea unui asemenea proiect pentru atragerea finanţării necesare. Proiectul parcului "Safari-Adventure Park Bucovina" va fi construit pe o suprafaţă de 96 de hectare, într-o zonă împădurită, pe locul unei foste unităţi militare unde a funcţionat un depozit de armament.

Potrivit lui Nechifor, actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paint ball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate. În acest parc urmează să fie amenajate structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri, dar acvarii.

"O astfel de dezvoltare, adresată şi familiilor cu copii, ţinteşte o creştere a numărului de turişti în zonă, dar şi a numărului de înnoptări", a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a apreciat că investiţia ar putea ajunge la aproximativ 20 - 30 milioane de euro şi crede că parteneriatul public-privat ar fi cea mai fezabilă variată.

El a arătat că judeţul are structuri turistice pentru un asemenea proiect, cu peste 11.400 de locuri de cazare în 434 de unităţi clasificate şi peste 23.000 de locuri în unităţile de alimentaţie publică, anul trecut, în judeţ fiind 238.000 de sosiri înregistrate oficial.

Cătălin Nechifor a spus că acest parc ar putea fi inaugurat în vara anului 2015, apreciind că cea mai bună formulă de finanţare a investiţiei este de parteneriat public-privat, între Consiliul Judeţean şi un partener privat.

El a adăugat că a discutat deja cu potenţiali investitori care să intre într-un asemenea parteneriat. Potrivit lui Nechifor, în proiect va intra şi Romsilva, în special pentru îngrijirea animalelor din parcul safari, dar şi pentru întreţinerea fondului forestier.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini, a spus, la rândul său, că va susţine acest proiect în principal pentru că este un proiect cu impact economic. "Voi prezenta favorabil acest proiect", a spus ministrul, care a arătat că într-o zonă ca Bucovina, unde "Dumnezeu a dat", trebuie doar adăugat.

Grapini a declarat că va promova proiectul la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, finanţarea, în opinia ei, putând fi asigurată din fonduri europene, din fonduri guvernamentale, dar şi prin parteneriat public-privat.

 

 

 

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready