Paris
London
New York
Wednesday, 29 November, 2023
Last Update 12:53
16:38    |    11/08/2013

Trei eleve au fost ARESTATE pentru că ar fi dat MITĂ la examen

Trei eleve de la o şcoală postliceală sanitară din Bacău au fost arestate pentru 29 de zile. Ele au strâns bani de protocol pentru profesorii din comisia de examen. Tinerele sunt acuzate de trafic de influenţă.

Cele trei eleve, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, de la Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" au strâns câte 200 de lei de la fiecare coleg. Au reuşit să adune aproape 4.000 de lei. Luni, au examenul final şi sperau că astfel dascălii să fie mai înţelegători. Banii nu au mai ajuns, însă, la profesori. Avocatul tinerelor susţine că mereu s-au strâns bani la şcoala sanitară pentru comisia de examen.

"Declaratia dânselor a fost că pentru a obţine indulgenţa comisiei de examinare şi că era o practică constantă, în ultimii 5 ani având aceeaşi practică. Erau îndrumaţi de cutuma care era în această şcoala. Era o cutumă instituţinalizată în sensul de a oferi cadouri sau chestiuni de protocol comisiei de examinare. Au făcut şi ei ce au facut şi ceilalţi până acum", a declarat avocatul cristian Cojocaru. Părinţii elevelor susţin totuşi că banii erau strânşi pentru banchetul de absolvire. Avocatul tinerelor a formulat recurs

Ministerul Educaţiei va demara o anchetă

Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară 'Christiana' Bacău, în urma căreia trei eleve au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzate de trafic de influenţă şi va demara o anchetă în acest caz, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES, de MEN.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready