Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
16:25    |    29/07/2014

Ponta: Fac apel pentru mobilizarea tuturor forțelor acolo unde este nevoie, dar să oprim panicarea

Premierul Victor Ponta a declarat marți, în cadrul Comandamentului pentru situații de urgență care a avut loc la sediul Prefecturii Dolj, că trebuie mobilizate toate forțele în zonele afectate de inundații, însă face apel să nu se genereze panică în rândul populației.

'Fac apel, în primul rând, pentru mobilizarea tuturor forțelor acolo unde este nevoie, dar să oprim panicarea. Am vorbit cu prefectul de Gorj acum un minut, este acolo cu șeful ISU, sunt toate forțele necesare. Nu a pățit niciun om nimic. E vorba de un dig de 40 de ani, cu care trebuie să vedem ce se întâmplă și să prevenim orice fel de situație pentru populația din zonă. Dar nu vreau să băgăm panică în oameni, pentru că avem nevoie, în acest moment, să fim organizați și raționali', a spus Ponta referitor la situația din județul Gorj.

Premierul a mai afirmat că în prezent nicio persoană nu este în pericol, iar evacuarea este o măsură preventivă.

'Nu e niciun om în pericol, nu și-a pierdut niciunul viața. Nu avem nimic de acest gen. Este o evacuare preventivă, să fim atenți să nu se întâmple ceva cu acel dig (din Gorj, n.r.). Unii oameni au fost de acord de bunăvoie, alții nu prea au fost de acord. Dar au înțeles, până la urmă, că nu pot să stea acolo, în pericol, dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva', a mai afirmat premierul.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în județul Gorj au fost evacuate 400 de persoane.

'S-a luat decizia evacuării unui număr de persoane. Acum continuăm evacuarea. Cei care au refuzat inițial, după discuții cu reprezentanți ai ISU, Jandarmeriei, prefecturii, au acceptat evacuarea. Sunt deja 400 de persoane care au fost deja evacuate de acolo și este totul pe linie preventivă, digul fiind sub supraveghere continuă', a spus Arafat.

Acesta a mai afirmat că în județul Vâlcea, localitatea Vaideeni, se lucrează la evacuarea persoanelor care au fost izolate.

'Până acum, nu avem nicio informație că vreo persoană ar fi pățit ceva, doar evacuăm din zona unde sunt izolate într-o zonă de siguranță. Sunt mobilizate acolo două elicoptere, unul mare și unul mic, și am mai mobilizat un alt elicopter, la Brezoi, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Vâlcea, unde avem o alunecare de teren și sunt două sate izolate — Malaia și Voineasa. Urmează să fie evacuați oamenii din zonele izolate', a spus Arafat.

Premierul Victor Ponta a afirmat că va merge în această după-amiază în județul Gorj, la Bengești, iar dacă va fi nevoie de forțe suplimentare pentru intervenții, le va solicita.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready