Paris
London
New York
Thursday, 19 September, 2024
Last Update 13:59
16:43    |    28/08/2014

ASPA: În iulie 2014 s-a înregistrat cel mai redus număr de muşcături din Bucureşti din ultimii 10 ani

Un număr de 132 de persoane muşcate de maidanezi s-au prezentat la Institutul "Matei Balş" din Capitală în iulie, cu 84 la sută mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, a declarat, joi, coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu, într-o conferinţă.

"Putem spune că în luna iulie 2014 s-a înregistrat cel mai redus număr de muşcături din Bucureşti din ultimii zece ani . În luna iulie fiind înregistrate, conform Centrului Antirabic al Institutului «Matei Balş», 132 de persoane muşcate de câini fără deţinător, faţă de 849 în luna iulie a anului trecut, numărul incidentelor fiind redus cu 84%", a declarat Răzvan Băncescu care a prezentat, joi, situaţia proiectului de gestionare a câinilor fără stăpân început de municipalitate în luna septembrie a anului 2013.

Totodată coordonatorul de proiect de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că dacă în luna octombrie a anului trecut care erau înregistrate 2.740 de sesizări legate de maidanezi, în luna iulie a acestui an au fost înregistrate aproximativ 400 de solicitări.

Băncescu a mai precizat că în ultimele luni a crescut în schimb numărul persoanelor muşcate de câini cu stăpân, peste 200 de persoane reclamând acest lucru într-o singură lună.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready