Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
16:35    |    24/10/2014

Ajutorul UE în lupta împotriva Ebola va crește la un miliard de euro

Ajutorul financiar acordat de Uniunea Europeană pentru lupta împotriva Ebola "va crește la miliard de euro", a anunțat vineri președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în cea de-a doua zi summitului de la Bruxelles, informează AFP.

Suma de un miliard de euro a fost stabilită de premierul britanic David Cameron, în timp ce contribuția europeană fixată înaintea summitului era de aproximativ 600 de milioane de euro.

Potrivit cancelarului german Angela Merkel, liderii europeni ar trebui de asemenea să se pună de acord asupra "numărului de angajați" pe care Europa este în măsură să-i trimită în țările afectate — Sierra Leone, Liberia și Guineea. Lipsa de personal medical pe teren este considerată o 'provocare majoră' de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Rompuy a anunțat joi că noul comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, cipriotul Christos Stylianides, va coordona riposta europeană la epidemia de Ebola. Acesta a declarat că se va duce în regiune pentru a evalua nevoile la fața locului.

În cea de-a doua zi a summitului, liderii europeni își vor exprima "profunda îngrijorare în legătură cu extinderea cazurilor de Ebola", în condițiile în care un prim caz a fost identificat în Mali, aceasta fiind a șasea țară din Africa de Vest atinsă de cel mai grav focar de febră hemoragică din istorie, care a ucis în total aproape 4.900 de oameni.

Comisia Europeană a anunțat joi că va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin și pentru tratamente împotriva virusului Ebola.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready